Τίτλος
Παιδεία Μόρφωση Γνώση
Χρήστης
androidaccess
Κατηγορία
Βελτίωση Κυκλοφορίας
Ημερομηνία
01-04-2017
Σύν. Ψήφων
3
Κείμενο

Καμία ιδέα δεν έχει νόημα αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ή το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να την στηρίξουν. Πολλοί μπορεί να έχουν βγει στην Ευρώπη και να είδαν πράγματα αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν ειναι πως εναρμονίστηκαν στο ξένο περιβάλλον. Αυτό γίνεται διότι εκεί δεν χωράνε βλαχο-Ελληνικές "συνήθειες".

Η τρομερή ιδέα μου είναι η εκπαίδευση του πληθυσμού για το πως χρησιμοποιούμε σωστά τον δρόμο, το πεζοδρόμιο, την διάβαση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πως παρκάρουμε με συνείδηση, τι σημαίνουν τα σήματα, τι σημαίνουν οι φωτεινοί σηματοδότες για τους πεζούς και τι για τα αυτοκίνητα, πως περπατάμε με παιδιά, πως με καροτσάκια, την σημασία των 'φλας', της καθαριότητας των πεζοδρομίων και άλλα πολλα. Ξαναλέω εκπαίδευση, όχι παρακαλητά.

Η ιδέα μου δεν κοστίζει, μπορεί να πραγματοποιηθεί απο εθελοντές σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΛΠΑ. Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει εκεί όπου συγκεντρώνονται παιδιά με την υποχρεωτική παρουσία των γονέων. Καταστατικό με όλες τις ομάδες και τους συλλόγους της περιοχής υπάρχουν. Μπορείτε να κάνετε τον συνδιασμό.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ" την ώρα που απουσιάζει η παιδεία, η γνώση και ο σεβασμός απο και προς αυτούς που ασκούν την "κίνηση" - "μετακίνηση".

Παρόλαυτα, ακόμα και αυτό να γίνει ο Ελληνάρας δεν μαθαίνει, θέλει είτε ξύλο είτε τις συνέπειες πχ αλκόολ και οδήγηση με ταχύτητα στο κέντρο της πόλης, έξω απο την πόλη, δίπλα στην πόλη κλπ.