Τίτλος
Επιλογή Μετακίνησης
Χρήστης
Διαμαντόπουλος Στέφανος
Κατηγορία
Προσβασιμότητα
Ημερομηνία
30-03-2017
Σύν. Ψήφων
6
Εικόνα 1
Κείμενο

Η πόλη της Κοζάνης σήμερα έχει τεράστιο πρόβλημα όσο αφορά την μετακίνηση με τα πόδια μαζί με την συνοδεία παιδιών, καροτσιών για μικρά παιδιά ή ΑΜΕΑ, λόγω της έλλειψης πεζοδρομίων. Μία οικογένεια για να πάει από μία γειτονιά στην πόλη π.χ. νότια της πόλης στην κεντρική πλατεία, συνήθως δεν επιλέγει να πάει αλλά επιλέγει άλλο προορισμό (συγκεκριμένα στον Σιδηροδορμικό Σταθμό ή στην Παιδική Χαρά της οδού Μακρυγιάννη.

Πρόταση:

α) Λεπτομερή αποτύπωση των πεζοδρόμιων ώστε να αποτυπωθεί το ακριβές και ωφελές άνοιγμα προς περίπατο (αποτύπωση κολωνακίων, δέντρων, αυλακίων, χαλασμένων πλακιδίων, κολωνών της ΔΕΗ, μπαρών, σηματοδοτών, διαβάσεων κτλ.)

β) Ο,τι μπορεί να διορθωθεί, να διορθωθεί (αλλαγή πλακιδίων κτλ.)

γ) Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα δηλώνεις που είσαι, που θες να πας, τι διαστάσεις θα έχει το καρότσι που θα μεταφέρεις ώστε να σου δίνει την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις με βάση το άνοιγμα των πεζοδρομίων, τις διαβάσεις κτλ. Όταν ο δήμος κάνει κάποιες εργασίες που θα διορθώνεται π.χ. ένα τμήμα πεζοδρομίου σε κάποια οδό, θα πρέπει να ενημερώνεται στην πλατφόρμα ώστε να θωρηθεί προσβάσιμη διαδρομή και να μπορεί να υπολογιστεί στην προτεινόμενη διαδρομή.