Τίτλος
Κοζάνη - η πόλη των self-driving cars
Χρήστης
Σταμάτης Γεωργόπουλος
Κατηγορία
Αλλη κατηγορία | διάφορα
Ημερομηνία
19-03-2017
Σύν. Ψήφων
5
Εικόνα 1
Κείμενο

Τα self-driving cars αποτελούν την πιο σύγχρονη τεχνολογία για μετακινήσεις στην πόλη. Μια τεχνολογία που είναι ακόμη στα σπάργανα αλλά μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αστική κινητικότητα. Έαν η Κοζάνη αγκαλιάσει αυτή την τεχνολογία μπορεί να προσελκύσει εταιρειές που θέλουν να δοκιμάσουν πιλοτικά τα οχήματά τους σε πόλεις της Ευρωπαικής Ένωσης, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη πίσω σε αυτό τον τομέα συγκριτικά με τις ΗΠΑ. Μπορεί λοιπόν η Κοζάνη να βρεθεί στο κέντρο των εξελίξεων για το πιο πρωτοτυπό κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε πολεοδομικό επίπεδο.

Προτείνονται αρχικά οι παρακάτω παρεμβάσεις: 

Δημιουργία αφιερωμένων λωρίδων κυκλοφορίας για τα self-driving cars στο υφιστάμενο δίκτυο που μετά την πιλοτική φάση, όταν τα οχήματα θα κυκlοφορούν κανονικά στο δίκτυο, θα επαναπροσδιοριστούν ως ποδηλατόδρομοι.

Πρόβλεψη για δημιουργία σταθμών self-driving cars οπού ως συνδρομήτης θα αγοράζεις ως υπηρεσία από ένα πάροχο self-driving cars, την όποια μετακίνηση μέσα στην πόλη, στα πρότυπα του Valenbisi και του Velib'

Συγκρότηση σύγχρονου δικτύου ασύρματου Ίντερνετ, απαραίτητο για τα self-driving cars, με ταχύτητες 100 megabits per second (mbps) με τη βοήθεια και τη συνδρομή των εταιρειών που θα επιλέξουν την Κοζάνη για πιλοτικές δοκιμές των οχημάτων τους και της ΕΕ που έχει θέσει τις ταχύτητες αυτές ως στόχο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το 2025.